Sezonski ručak najbolji je ručak i upravo ti zato donosimo recept za naše najdraže proljetne polpete s graškom, krem sirom i mladim lukom. U ove slasne popečke možeš ubaciti sve što poželiš, pa čak i ostatke od jučerašnjeg ručka. Za ove zelene popečke trebat ćete grašak, metvicu, krem sir, mladi luk te jaje i brašno da sve poveže.
Kako napraviti polpete od graška?
Bila bi prava šteta ne iskoristiti sezonu graška - ukusne namirnice koja obiluje vitaminima i hranjivim tvarima. Umjesto obožavanih riži-biži/rizi-bizi napravi popečke od graška. U manje od 30 minuta ovaj recept može biti spreman, a odličan je za lagani ručak, večeru ili kao prilog! Posluži ih uz hladni umak od jogurta ili majoneze, same ili uz meso i uživaj u cjelovitom i zdravom obroku!
Polpete od graška - recept
Sastojci za polpete:
- 500 g očišćenog graška
- nekoliko listova metvice
- 3 žlice krem sira
- mladog luka prema želji
- 1 jaje
- oko 200 g brašna (dodati po potrebi)
- začinite po želji
Priprema:
- Kratko prokuhaj grašak u posoljenoj vodi.
- Sve sastojke stavi u sjeckalicu i pomiješaj. Dodaj im brašno, jaje i začine.
- Žlicom formiraj popečke i peci ih na zagrijanom maslinovom ulju sa svake strane nekoliko minuta, dok ne poprime lijepo zlatno smeđu boju.
- Posluži ih tople uz umak po želji.
Dobar tek!
Isprobaj i sljedeće recepte: