Recepti 17. lipnja 2023.

Sezona graška: Super ideje za 3 brza i ukusna jela

Grašak
Mladi grašak foto: Nicholas Barbaros/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristi sezonu graška i napravi ukusna jela u kojima će uživati cijela obitelj!

Pravo je vrijeme za pripremu slasnih jela s graškom! Sezona graška počinje u proljeće i traje do jeseni, međutim smrznuti je grašak dostupan u trgovinama tijekom cijele godine. Grašak je izvanredan izvor čak osam vitamina, šest minerala, prehrambenih vlakana i proteina - što je osim odličnog okusa, još jedan dobar razlog da ga uvrstiš u svoj jelovnik. 

Sladak okus graška dat će svježinu svakom jelu, a posebno je ukusan u raznim kremastim rižotima, tjesteninama, umacima i salatama. Pripremili smo nekoliko recepata u kojima je grašak glavna namirnica, a odlična je vijest da za za ova jela nećeš morati odleđivati grašak, zbog čega će se popeti visoko na listi tvojih omiljenih brzih obroka!

 | Author: Shutterstock Zapečeni njoki s graškom foto: Shutterstock

Zapečeni njoki s graškom i šunkom

Počasti se kremastim ručkom koji ne zahtijeva puno truda ni snalaženje u kuhinji. Priprema i pečenje će ti oduzeti samo pola sata, a rezultat će biti odličan, garantiramo. 

 

Možda vas zanima... Za ručak: Zapečeni njoki s graškom i šunkom Recepti

 

 | Author: Shutterstock Bruschette s graškom foto: Shutterstock

Proljetni zalogaji - bruschette s graškom

Slasni zeleni zalogaji koji će te oduševiti mekom teksturom sira i hrskavošću omiljenog kruha! Bruschetta je mnogima jedno od najdražih predjela ili zalogaja kada je u pitanju brunch

Jednostavni su za pripremu i sastavljanje, a osim sastojaka navedenih u receptu, dodati na njih možeš i slaninu, pršut, cherry rajčice te ostale namirnice po želji, a kozji sir možeš zamijeniti ricottom.

 

Možda vas zanima... Neodoljive bruschette idealan su proljetni zalogaj Recepti

 


 | Author: Getty Images Tjestenina s češnjakom i graškom foto: Getty Images

Tjestenina s češnjakom i graškom

Tjestenina u umaku od maslaca i češnjaka, pomiješana sa slatkim mladim graškom, odličan je odabir za brzinski ručak ili večeru. Grašak je odlična namirnica za pripremu brzih (i finih) jela jer ne zahtjeva prethodno kuhanje.

Za ovaj lagan i ukusan obrok trebat će ti manje od 5 sastojaka i manje od 15 minuta vremena! 

 

Možda vas zanima... Brzinski ručak: Tjestenina s češnjakom i graškom Recepti

 


 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:23 25. Lipanj 2022.

    odlično