Pravo je vrijeme za pripremu slasnih jela u kojima je grašak glavna zvijezda! Sezona graška počinje u proljeće i traje do jeseni, međutim smrznuti je grašak dostupan u trgovinama tijekom cijele godine. Grašak je izvanredan izvor čak 8 vitamina, 6 minerala, te obilja prehrambenih vlakana i proteina - što je osim odličnog okusa, još jedan dobar razlog da ga uvrstiš u svoj jelovnik.
Sladak okus graška dat će svježinu svakom jelu, a posebno je ukusan u raznim kremastim rižotima, tjesteninama, umacima i salatama. Pripremili smo nekoliko recepata u kojima je grašak glavna namirnica, isprobaj ih sve!
Zapečeni njoki s graškom i šunkom
Počasti se kremastim ručkom koji ne zahtijeva puno truda ni snalaženje u kuhinji. Priprema i pečenje će ti oduzeti samo pola sata, a rezultat će biti odličan, garantiramo.
Proljetni zalogaji - bruschette s mladim graškom
Slasni zeleni zalogaji koji će te oduševiti mekom teksturom sira i hrskavošću omiljenog kruha! Bruschetta je mnogima jedno od najdražih predjela ili zalogaja kada je u pitanju brunch
Jednostavni su za pripremu i sastavljanje, a osim sastojaka navedenih u receptu, dodati na njih možeš i slaninu, pršut, cherry rajčice te ostale namirnice po želji, a kozji sir možeš zamijeniti ricottom.
Tjestenina s češnjakom i graškom
Tjestenina u umaku od maslaca i češnjaka, pomiješana sa slatkim mladim graškom, odličan je odabir za brzinski ručak ili večeru. Grašak je odlična namirnica za pripremu brzih (i finih) jela jer ne zahtjeva prethodno kuhanje.
Za ovaj lagan i ukusan obrok trebat će ti manje od 5 sastojaka i manje od 15 minuta vremena!