Recepti 30. svibnja 2023.

Neodoljive bruschette idealan su proljetni zalogaj

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni zeleni zalogaji koji će te oduševiti mekom teksturom sira i hrskavošću omiljenog kruha!

Bruschetta je mnogima jedno od najdražih predjela ili zalogaja kada je u pitanju brunch. Jednostavne za pripremu i sastavljanje, jednom kada ih poslužiš oko stola uvijek se stvori gužva. 

 

Možda vas zanima... Zašto ne: Bruschette s jagodama Recepti

 

Osim sastojaka navedenih u receptu, dodati na njih možeš i slaninu, pršut, cherry rajčice te ostale namirnice po želji, a kozji sir možeš zamijeniti ricottom. Stoga, pripremi ih s onime što trenutno imaš doma ili napravi više verzija za više različitih ukusa. Što god odlučiš, nećeš pogriješiti!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Proljetne bruschette

Sastojci:

  • 3 i 1/2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 6 kriški (kiselog/sourdough) kruha ili baguettea
  • 150 g mekog kozjeg sira
  • 200 g svježeg graška
  • šparoge, rotkvice, krastavac, tikvica po želji

Postupak:

  1. Zagrij grill tavu na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, premaži kruh s obje strane uz pomoć maslinovog ulja. Lagano zapeci krug na grill tavici. Po želji možeš koristiti i toster.
  2. U međuvremenu možeš također pripremiti i ostale sastojke po želji. Koristiš li rotkvice, operi ih, očisti i nareži na tanke kriške. Grašak i šparoge skuhaj u vodu ili na pari. Krastavac nareži na veoma tanke listove, a isto napravi i s tikvicom koju možeš dodatno zapeći ili skuhati po želji.
  3. Tostirani kruh izvadi na kuhinjsku radnu površinu. Nanesi na njega kozji sir. Potom dodaj ostale namirnice po želji. 
  4. U maloj posudici sa strane umuti žlicu maslinovog ulja i dodatne začine po želji. Zatim smjesu lagano pokapaj po bruschettama. Dekoriraj po želji s peršinom. Posluži i uživaj u teksturi i okusima!

 

Možda vas zanima... Bruschette s ricottom i pečenim rajčicama Kolumne Možda vas zanima... Bruschette s grilla uz komad mesa, ribe ili za predjelo Recepti Možda vas zanima... Brzi zalogajčići: Bruschette s kozicama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.