gastro postao
Slasni zeleni zalogaji koji će te oduševiti mekom teksturom sira i hrskavošću omiljenog kruha!
Bruschetta je mnogima jedno od najdražih predjela ili zalogaja kada je u pitanju brunch. Jednostavne za pripremu i sastavljanje, jednom kada ih poslužiš oko stola uvijek se stvori gužva.
Osim sastojaka navedenih u receptu, dodati na njih možeš i slaninu, pršut, cherry rajčice te ostale namirnice po želji, a kozji sir možeš zamijeniti ricottom. Stoga, pripremi ih s onime što trenutno imaš doma ili napravi više verzija za više različitih ukusa. Što god odlučiš, nećeš pogriješiti!
Proljetne bruschette
Sastojci:
- 3 i 1/2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 6 kriški (kiselog/sourdough) kruha ili baguettea
- 150 g mekog kozjeg sira
- 200 g svježeg graška
- šparoge, rotkvice, krastavac, tikvica po želji
Postupak:
- Zagrij grill tavu na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, premaži kruh s obje strane uz pomoć maslinovog ulja. Lagano zapeci krug na grill tavici. Po želji možeš koristiti i toster.
- U međuvremenu možeš također pripremiti i ostale sastojke po želji. Koristiš li rotkvice, operi ih, očisti i nareži na tanke kriške. Grašak i šparoge skuhaj u vodu ili na pari. Krastavac nareži na veoma tanke listove, a isto napravi i s tikvicom koju možeš dodatno zapeći ili skuhati po želji.
- Tostirani kruh izvadi na kuhinjsku radnu površinu. Nanesi na njega kozji sir. Potom dodaj ostale namirnice po želji.
- U maloj posudici sa strane umuti žlicu maslinovog ulja i dodatne začine po želji. Zatim smjesu lagano pokapaj po bruschettama. Dekoriraj po želji s peršinom. Posluži i uživaj u teksturi i okusima!