gastro postao
Idealan prilog mesnim specijalitetima s grilla bit će i ove brze i jednostavne bruschette.
Kod pripreme bruschetta, najvažniju ulogu igraju maslinovo ulje, češnjak i rajčica. Dobra doza sira također je odlična ideja. Koristite mozzarellu, parmezan ili neki drugi topljivi sir kako biste dobili kremastu i rastezljivu komponentu.
Bruschette poslužite odmah, dok su još tople, uz komad mesa, ribe ili za predjelo.
Potrebno vam je:
- 1 baguette kruh
- 300 g cherry rajčica
- 3 režnja češnjaka
- 1 šaka svježeg bosiljka
- 100 g sira po želji
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Kriške kruha premažite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom.
- Ostatak češnjaka protisnite ili nasjeckajte jako sitno. Cherry rajčice prepolovite.
- Češnjak, rajčice dvije žlice maslinovog ulja, sol, papar i svježi bosiljak ubacite u posudu i dobro promiješajte.
- Kruh stavite na grill rešetku i pustite da poprimi boju s donje strane, a zatim ga preokrenite i dok je još na roštilju, dodajte po žlicu mješavine rajčice na svaku krišku.
- Pospite sirom, pecite još minutu do dvije, pa maknite s grilla i poslužite toplo.
Dobar tek!