gastro postao
Druženje s prijateljima nikad nije bilo slasnije. Pripremite hrskavi kruh, dodajte mu omiljeno sezonsko povrće i uživajte u hrskanju.
Pečeni patlidžan i cherry rajčica odličan su prilog čitavom nizu jela, no jeste li znali da ih možete poslužiti i na hrskavom, aromatičnom kruhu? Pripremite slasne bruschette, začinite druženje s najdražima na najfiniji mogući način i okusima oduševite baš sve koji će ih isprobati.
Krem sir zadužen je za osvježenje nepca, a možete ga i začiniti čilijem ili svježim sezonskim biljem za još bogatije okuse.
Potrebno vam je:
- 2 baguette ili neki drugi kruh
- 1 patlidžan
- 4 šalice cherry rajčica
- 2 režnja češnjaka
- Krem sir
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- svježe mljeveni papar
Postupak pripreme:
- Kruh narežite na kose kriške te nakapajte maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu.
- Patlidžan narežite na ploške, posolite ga i ostavite 20 minuta da pusti vodu.
- Rasporedite ploške patlidžana po papiru za pečenje, dodajte i cherry rajčice. Začinite maslinovim uljem, jednim režnjem češnjaka, soli i paprom, pa pecite oko 15 minuta na 190 stupnjeva.
- Kada je kruh gotov, natrljajte ga drugim režnjem češnjaka, pa na njega dodajte pečeni patlidžan, krem sir i pečenu rajčicu.
- Začinite soli i paprom te malo maslinovog ulja i poslužite toplo.
Dobar tek!