Recepti 29. travnja 2019.

Kruh s grilla - nova razina hrskavog priloga

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Meso i povrće svakako su najvažniji akteri svakog grilla, no želite li zbilja uživati u specijalitetima s grilla, za kraj obavezno sačuvajte kriške omiljenog kruha.

Bez obzira pripremate li domaće burgere, ćevapčiće, odreske ili ražnjiće, grillate povrće ili vege delicije, kruh s grilla najjednostavniji je, a često omiljeni hrskavi dodatak. Osim što će biti idealan, nešto drugačiji prilog u baš svakoj prilici, sendvičima će dati dodatnu dozu okusa, a od njega možete pripremiti i bruschette s pečenim povrćem.

 

Možda vas zanima... Sir na roštilju - sjajan kontrast mesnim delicijama Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Najbolje rezultate donijet će postupak u kojem se kruh na grill stavlja posljednji, kada rešetka još uvijek drži sokove od mesa i povrća, a zatim se ti isti mirisi i okusi upiju u kruh.

Pripremate li veće količine kruha, odlična ideja bit će premazati kruh maslacem s jedne ili obje strane. Na taj će način biti slasniji i hrskaviji. Aromatizirani maslac još je bolji odabir, a jednostavnija opcija bit će nekoliko kapi maslinovog ulja na svakoj kriški kruha. Kruh premažite grančicom ružmarina kako biste dobili još finije arome.

 

Možda vas zanima... Pileći ražnjići s karameliziranim lukom za superbrzi ručak Recepti

 

Na kraju, kada kruh skinete s rešetke, natrljajte ga režnjem češnjaka. Tako arome neće biti previše intenzivne, a lagane note češnjaka svejedno će se osjećati.

Na isti način možete pripremati kriške kruha, kolutiće baguettea i peciva za burgere.

U slast!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.