Špajza Online Chill&Grill 2020 u tvom domu 27. svibnja 2018.

Sir na roštilju - sjajan kontrast mesnim delicijama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim slasnih ćevapčića, svinjskih i pilećih odrezaka, na vrući roštilj možeš baciti i sir. Kako, zašto i koji, donosimo u nastavku.

Izvana fino zapečen i hrskav, iznutra kremast i rastezljiv, sir s grilla bit će upravo idealan kontrast mesnim delicijama te sjajno nadopuniti one povrtne. Poslužiti ga možeš kao prilog, glavno jelo ili kao dio sočnog, mirisnog sendviča. U nastavku donosimo nekoliko važnih pravila za pripremu sira na grillu.

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!
Možda vas zanima... Hrskavi jastučići sa špinatom i sirom Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Sir koji se najviše voli s vatrom s roštilja definitivno je halloumi, meki sir dobiven mješavinom kozjeg, ovčjeg i kravljeg mlijeka. Popularan je u Turskoj, a obožavaju ga i Grci. Zbog meke teksture idealan je za pripremu na roštilju, a na vatri će, uz boju, poprimiti i divnu, hrskavu koricu. Halloumi možeš i marinirati, ali i, u nedostatku grilla, pripremati na tavi. 

Škripavac, sir kojeg obožavamo u baš svakoj varijanti, također je idealan za pripremu na otvorenom. Sjajno će se složiti uz salate, ali i kao dodatak ostatku jela s vrućeg roštilja.

Brie i camembert, baš kao u pećnici, mogu se pripremati i na grillu. Važno je samo pripaziti na vrijeme pečenja te ih povremeno provjeriti. Poslužiti ih možeš kao predjelo uz tostirani kruh, kojeg također možeš pripremiti na grillu ili ih dodati na tek ispečeno meso. 

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Kod pripreme sireva na grillu, najvažnije jest dobro ih ocijediti te ih narezati na nešto deblje komade kako se ne bi prebrzo rastopili. Gillani sirevi poslužuju se odmah, dok su još topli te se sjajno slažu uz umake na bazi orašastih plodova, uz šarene sezonske salate, kao dodatak omiljenim kombinacijama ražnjića, maslinovo ulje, ali i uz mesna jela. Upakirati ih možeš i u burgere koje će upotpuniti na najslasniji mogući način.

Možda vas zanima... Umak od kikirikija voli se s wokom i piletinom Recepti

Jednostavnije ne može!

Dobar tek!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC i Karlovačko

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.