gastro postao
Kombinacija špinata i sira je klasik koji nikad neće izaći iz mode.
Brzi i jednostavni zalogaji, puni okusa i arome oduševit će svakoga. Pripremite ovaj snack za iduće druženje i odmah napravite duplu mjeru jer prvi nestaju sa stola.
Potrebno vam je:
Za tijesto:
- 250 g svježeg sira
- 250 g brašna
- 250 g margarina
- 1 žličica soli
- Za punjenje
- 200 g svježeg sira
- 400 g špinata
- 1 češanj češnjaka
- sol
- papar
Za premaz:
- 1 jaje
- sezam, lan, krupna morska sol za posipanje, po želji
Priprema:
- Od svježeg sira, brašna i margarina umijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku 1h.
- Špinat kratko blanširajte, ocijedite i nasjeckajte ga na komadiće. Dodajte mu nasjeckani češnjak i ostavite da se u potpunosti ohladi.
- Ohlađenom špinatu dodajte svježi sir, posolite i popaprite po ukusu.
- Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Okruglim rezačem za kekse izrežite krugove. U sredinu svakog krekera stavite žlicu smjese i preklopite u polumjesec. Dobro utisnite rub krekera kako se ne bi otvorio kod pečenja.
- Krekere posložite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pospite posipom po želji. Pecite na 200 stupnjeva, 15-20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.