Recepti 27. travnja 2018.

Hrskavi jastučići sa špinatom i sirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija špinata i sira je klasik koji nikad neće izaći iz mode.

Brzi i jednostavni zalogaji, puni okusa i arome oduševit će svakoga. Pripremite ovaj snack za iduće druženje i odmah napravite duplu mjeru jer prvi nestaju sa stola.

 

Možda vas zanima... Krekeri od sjemenki - grickalica bolja od čipsa Kolumne

 

Potrebno vam je:

Za tijesto:

  • 250 g svježeg sira
  • 250 g brašna
  • 250 g margarina
  • 1 žličica soli
  • Za punjenje
  • 200 g svježeg sira
  • 400 g špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • papar

Za premaz:

  • 1 jaje
  • sezam, lan, krupna morska sol za posipanje, po želji

Priprema:

  1. Od svježeg sira, brašna i margarina umijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku 1h.
  2. Špinat kratko blanširajte, ocijedite i nasjeckajte ga na komadiće. Dodajte mu nasjeckani češnjak i ostavite da se u potpunosti ohladi.
  3. Ohlađenom špinatu dodajte svježi sir, posolite i popaprite po ukusu.
  4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Okruglim rezačem za kekse izrežite krugove. U sredinu svakog krekera stavite žlicu smjese i preklopite u polumjesec. Dobro utisnite rub krekera kako se ne bi otvorio kod pečenja.
  5. Krekere posložite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pospite posipom po želji. Pecite na 200 stupnjeva, 15-20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.

 

Možda vas zanima... Isprobajte ovo: Bezglutenski krekeri od samo tri sastojka Kolumne

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.