Flammkuchen

Specijalitet o čijem se podrijetlu odavno svađaju Nijemci i Francuzi u njemačkoj izvedbi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 453

Tijesto

  • 0.50 mala žlica suhi kvasac
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 0.75 šalica voda
  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.75 mala žlica sol
  • ulje maslinovo

Nadjev

  • 100 ml mileram
  • 3.50 kom mladi luk
  • 120 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Napravite tijesto. Pomiješajte kvasac i šećer u dvije žlice vode te čekajte da se zapjeni. Dodajte brašno i sol pa promiješajte. Ulijte vodu i umijesite tijesto.
  2. Namastite posudu uljem i ostavite kuglu tijesta da odstoji sat vremena.
  3. Razvaljajte ga i stavite u pećnicu na 250°C oko deset minuta.
  4. Nakon toga premažite ga mileramom te pospite narezanim lukom i slaninom. Začinite solju i paprom pa pecite još deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr