gastro postao
Specijalitet o čijem se podrijetlu odavno svađaju Nijemci i Francuzi u njemačkoj izvedbi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 453
Tijesto
- 0.50 mala žlica suhi kvasac
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
- 0.75 šalica voda
- 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.75 mala žlica sol
- ulje maslinovo
Nadjev
- 100 ml mileram
- 3.50 kom mladi luk
- 120 g slanina suha (prerašt. mršava)
- sol
- papar
Priprema
- Napravite tijesto. Pomiješajte kvasac i šećer u dvije žlice vode te čekajte da se zapjeni. Dodajte brašno i sol pa promiješajte. Ulijte vodu i umijesite tijesto.
- Namastite posudu uljem i ostavite kuglu tijesta da odstoji sat vremena.
- Razvaljajte ga i stavite u pećnicu na 250°C oko deset minuta.
- Nakon toga premažite ga mileramom te pospite narezanim lukom i slaninom. Začinite solju i paprom pa pecite još deset minuta.
Izvor Skuhatćute