Francuski krumpir - recept koji uvijek pali

Thinkstock
Ne morate se striktno držati sastojaka već umjesto kobasica možete ubaciti i buđolu ili neko drugo suho meso. Rezultat je uvijek isti - uništavanje do posljednjeg komadića!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 710

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 4 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 100 g šunka dimljena, kuhana
  • 1 kom jaje kokošje
  • 200 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krumpire skuhajte u kori ili ga očistite pa skuhajte u posoljenoj vodi. U drugoj posudi skuhajte jaja. Kobasice prokuhajte nekoliko minuta u vreloj vodi.
  2. Krumpir i kobasice narežite na ploške te jaja ogulite i narežite. Posolite i popaprite krumpire, pospite s malo vegete pa ih promiješajte.
  3. Namažite maslacem vatrostalnu posudu pa složite red krumpira pa red kobasica, red narezanih jaja, ponovite isto još jedanput te završite redom krumpira i narezanom šunkom.
  4. lstucite jaje, dodajte vrhnje i mlijeko pa time prelijte jelo. Pecite oko 40 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr