Francuski tart

Fotolia
Tradicionalno francusko jelo koje izvlači maksimum od najjednostavnijih mogućih sastojaka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1176

Tijesto

  • 2 g suhi kvasac
  • 2 g šećer, kristal
  • 100 ml voda
  • 300 g glatko brašno
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • 100 ml mileram
  • 120 g slanina suha, masna
  • 3 kom mladi luk
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pomiješajte kvasac i šećer u dvije žlice vode te čekajte da se zapjeni.
  2. Dodajte brašno i sol pa pomiješajte. Ulijte vodu i umijesite tijesto.
  3. Namastite posudu uljem i ostavite kuglu tijesta da odstoji sat vremena.
  4. Razvaljajte ga i stavite u pećnicu na 220°C oko 10 minuta.
  5. Nakon toga premažite ga mileramom pa pospite narezanim lukom i slaninom.
  6. Začinite solju i paprom te pecite još deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr