gastro postao
Tradicionalno francusko jelo koje izvlači maksimum od najjednostavnijih mogućih sastojaka
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1176
Tijesto
- 2 g suhi kvasac
- 2 g šećer, kristal
- 100 ml voda
- 300 g glatko brašno
- 1 prstohvat sol
- 1 žlica ulje maslinovo
Nadjev
- 100 ml mileram
- 120 g slanina suha, masna
- 3 kom mladi luk
- sol
- papar
Priprema
- Pomiješajte kvasac i šećer u dvije žlice vode te čekajte da se zapjeni.
- Dodajte brašno i sol pa pomiješajte. Ulijte vodu i umijesite tijesto.
- Namastite posudu uljem i ostavite kuglu tijesta da odstoji sat vremena.
- Razvaljajte ga i stavite u pećnicu na 220°C oko 10 minuta.
- Nakon toga premažite ga mileramom pa pospite narezanim lukom i slaninom.
- Začinite solju i paprom te pecite još deset minuta.
Izvor Skuhatćute