Francuski tart s lukom

Tarte flambée jelo je iz francuske regije Elzas, a izgleda vrlo slično kao pizza.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 419

Potrebno vam je

  • tijesto za pizzu
  • ulje maslinovo
  • 3 žlica ljubičasti luk
  • sol
  • 0.50 šalica mileram
  • 0.50 šalica gouda punomasni
  • vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Dodajte luk u tavu pa začinite solju i poklopite. Pržite desetak minuta. Pola količine luka možete ostaviti nepržene.
  2. Pomiješajte mileram s gaudom. Razvaljajte tijesto te ga stavite u lim za pečenje i pecite pet minuta na 250°c.
  3. Izvadite iz pećnice i premažite smjesom s mileramom pa preko stavite luk.
  4. Pecite još osam minuta, a ako ste ostavili luk, prije posluživanja poredajte ga po tartu.

Tarte flambée jelo je iz francuske regije Elzas, a izgleda vrlo slično kao pizza.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr