gastro postao
Tarte flambée jelo je iz francuske regije Elzas, a izgleda vrlo slično kao pizza.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 419
Potrebno vam je
- tijesto za pizzu
- ulje maslinovo
- 3 žlica ljubičasti luk
- sol
- 0.50 šalica mileram
- 0.50 šalica gouda punomasni
- vlasac ( listovi)
Priprema
- Dodajte luk u tavu pa začinite solju i poklopite. Pržite desetak minuta. Pola količine luka možete ostaviti nepržene.
- Pomiješajte mileram s gaudom. Razvaljajte tijesto te ga stavite u lim za pečenje i pecite pet minuta na 250°c.
- Izvadite iz pećnice i premažite smjesom s mileramom pa preko stavite luk.
- Pecite još osam minuta, a ako ste ostavili luk, prije posluživanja poredajte ga po tartu.
Tarte flambée jelo je iz francuske regije Elzas, a izgleda vrlo slično kao pizza.
Izvor Skuhatćute