Frittata sa sirevima

Gorgonzola, mileram, ricotta...bogatstvo sireva u jednom jelu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 5 kom jaje kokošje
  • ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica mozzarella
  • 2 žlica gruyere sir
  • 2 žlica gorgonzola
  • 2 žlica mileram
  • 1 šalica ricotta
  • parmezan

Priprema

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i propirjajte pa ga izvadite.
  2. U zdjeli dobro istucite jaja, začinite, dodajte mileram i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte ricottu i dobro promiješajte pa izlijte u tavu i dodajte sireve. Pržite 5 min pa zapecite 5 min na 180°c.
  3. Pospite parmezanom. Prema želji u frittatu dodajte listiće pršuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr