gastro postao
Gorgonzola, mileram, ricotta...bogatstvo sireva u jednom jelu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 5 kom jaje kokošje
- ulje maslinovo
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica mozzarella
- 2 žlica gruyere sir
- 2 žlica gorgonzola
- 2 žlica mileram
- 1 šalica ricotta
- parmezan
Priprema
- U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i propirjajte pa ga izvadite.
- U zdjeli dobro istucite jaja, začinite, dodajte mileram i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte ricottu i dobro promiješajte pa izlijte u tavu i dodajte sireve. Pržite 5 min pa zapecite 5 min na 180°c.
- Pospite parmezanom. Prema želji u frittatu dodajte listiće pršuta.
Izvor Skuhatćute