Genijalna pečena piletina s tjesteninom i špinatom

Thinkstock
Fina piletina sa špinatom i tjesteninom predstavlja upravo ono što podrazumijevamo kada kažemo da su najjednostavnije stvari najčešće one najbolje
Vidi originalni članak

Meka piletina koja se sama razdvaja, fina al dente tjestenina koja će se u pećnici ispeći do hrskavosti i dvije šake špinata stvorit će spoj kojem je tako teško odoljeti. Prije posluživanja piletinu narežite na komade i sve dobro pomiješajte kako bi se okusi iz umaka na dnu posude u potpunosti sjedinili. Piletinu i tjesteninu poslužite uz zdjelu zelene salate.

Potrebno vam je:

  • 600 g pilećih prsa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml temeljca
  • 500 g tjestenine
  • 300 g špinata
  • 1 žličica crvene paprike
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte maslinovo ulje, crvenu papriku, sol i papar.
  2. Tom mješavinom premažite pileća prsa, u dublju posudu za pečenje dodajte temeljac pa sve zajedno prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Pecite pokriveno oko pola sata.
  4. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
  5. Kada je piletina gotova, u posudu za pečenje dodajte tjesteninu i maslac. dobro pomiješajte i vratite na još desetak minuta u pećnicu.
  6. Na malo maslinovog ulja pirjajte sitno sjeckani češnjak pa mu dodajte oprani špinat.
  7. Pustite da povene.
  8. Piletinu i špagete izvadite iz pećnice, pomiješajte sa špinatom, pospite peršinom i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr