gastro postao
Fina piletina sa špinatom i tjesteninom predstavlja upravo ono što podrazumijevamo kada kažemo da su najjednostavnije stvari najčešće one najbolje
Meka piletina koja se sama razdvaja, fina al dente tjestenina koja će se u pećnici ispeći do hrskavosti i dvije šake špinata stvorit će spoj kojem je tako teško odoljeti. Prije posluživanja piletinu narežite na komade i sve dobro pomiješajte kako bi se okusi iz umaka na dnu posude u potpunosti sjedinili. Piletinu i tjesteninu poslužite uz zdjelu zelene salate.
Potrebno vam je:
- 600 g pilećih prsa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice peršina
- 2 režnja češnjaka
- 100 ml temeljca
- 500 g tjestenine
- 300 g špinata
- 1 žličica crvene paprike
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte maslinovo ulje, crvenu papriku, sol i papar.
- Tom mješavinom premažite pileća prsa, u dublju posudu za pečenje dodajte temeljac pa sve zajedno prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pecite pokriveno oko pola sata.
- Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
- Kada je piletina gotova, u posudu za pečenje dodajte tjesteninu i maslac. dobro pomiješajte i vratite na još desetak minuta u pećnicu.
- Na malo maslinovog ulja pirjajte sitno sjeckani češnjak pa mu dodajte oprani špinat.
- Pustite da povene.
- Piletinu i špagete izvadite iz pećnice, pomiješajte sa špinatom, pospite peršinom i poslužite.
Dobar tek!