Recepti 01. travnja 2017.

Genijalna pečena piletina s tjesteninom i špinatom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fina piletina sa špinatom i tjesteninom predstavlja upravo ono što podrazumijevamo kada kažemo da su najjednostavnije stvari najčešće one najbolje

Meka piletina koja se sama razdvaja, fina al dente tjestenina koja će se u pećnici ispeći do hrskavosti i dvije šake špinata stvorit će spoj kojem je tako teško odoljeti. Prije posluživanja piletinu narežite na komade i sve dobro pomiješajte kako bi se okusi iz umaka na dnu posude u potpunosti sjedinili. Piletinu i tjesteninu poslužite uz zdjelu zelene salate.

Potrebno vam je:

  • 600 g pilećih prsa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml temeljca
  • 500 g tjestenine
  • 300 g špinata
  • 1 žličica crvene paprike
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte maslinovo ulje, crvenu papriku, sol i papar.
  2. Tom mješavinom premažite pileća prsa, u dublju posudu za pečenje dodajte temeljac pa sve zajedno prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Pecite pokriveno oko pola sata.
  4. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
  5. Kada je piletina gotova, u posudu za pečenje dodajte tjesteninu i maslac. dobro pomiješajte i vratite na još desetak minuta u pećnicu.
  6. Na malo maslinovog ulja pirjajte sitno sjeckani češnjak pa mu dodajte oprani špinat.
  7. Pustite da povene.
  8. Piletinu i špagete izvadite iz pećnice, pomiješajte sa špinatom, pospite peršinom i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.