Špajza 14. veljače 2017.

Top 10 jela s piletinom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada je u pitanju pileće meso, mogućnosti za pripremu su gotovo bezbrojne!

Svi mi volimo piletinu jer se lako priprema, ukusna je, a i možete ju iskoristiti u gotovo svakoj kombinaciji - od juha, salata, tjestenina, umaka, ili ju jednostavno omotajte u savršeni omotač za pohanje i napravite ju pohanu!

Kada vam nedostaje vremena za pripremu ručka, a užasno ste gladni (primjerice nakon napornog dana), piletina je uvijek najbolje rješenje! Možete uzeti pileća prsa, ali i batak, i samo ih malo posoliti i popapriti i ispeći na brzinu. Dodajte tome malo kuhanog krumpira, ili riže, svježu rajčicu i imate savršen ručak gotov u manje od pola sata.

U moru ideja što učiniti s piletinom, tako možete primjerice marinirati pileća prsa, ispeći ih i poslužiti sa špagetima i umakom od sezama. 

Funky piletina i špageti s mirisom sezama

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ako biste ipak pojeli nešto na žlicu, onda svakako predlažemo ovu egzotičnu juhu s piletinom i kokosovim mlijekom koja će oduševiti baš sve! 

Krem juha od piletine i kokosovog mlijeka

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

No, ako ste ipak raspoloženi za jednu malo "gušću" i bogatiju verziju krem juhe s piletinom, onda svakako isprobajte ovo moćno savršenstvo s gris knedlama.

Neodoljivo kremasta piletina s gris knedlama

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kao što rekosmo, piletinu možete kombinirati s gotovo svime, pa tako i s bademima i slanutkom! Neodoljivo meka pileća prsa, zaogrnuta hrskavim bademima mogu biti sve samo ne loša!

Ultimativni užitak: Piletina ogrnuta bademima

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Isto tako, kada vam ostane kuhane piletine, možete meso očistiti od kostiju i kože i natrgati ga na sitnije komade te s njim napraviti sjajnu salatu. Ovako pripremljenoj piletini slobodno dodajte sezonsku salatu, poput svježeg kupusa, matovilca ili iceberg salate natrgane na komadiće i uživajte u zdravom, ali i zasitnom obroku!

Odlična pileća salata s bademima i slanutkom

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

A da piletina može biti i egzotična, dokazuje sjajan spoj riže i piletine s curryja. Curry će zamirisati cijelom kuhinjom, a vašu piletinu učinit će toliko ukusnom da ćete ju uvijek htjeti samo s curryjem!

Egzotični okusi jednostavne curry piletine

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Više ste raspoloženi za piletinu iz pećnice, iz jednog lonca ili u nekom sočnom umaku? Odlično! 

Jer imamo i savršene prijedloge za takva jela.

Sočna pileća prsa iz pećnice s dresingom od senfa

Kremasta piletina s feta sirom iz jednog lonca

Sočna pileća prsa u umaku od gljiva i senfa

Meka piletina u jogurtu, slaže se uz svaki prilog

I to je to! Nadamo se da će vam se neke od ovih sjajnih ideja svidjeti! A s obzirom na to da je danas Valentinovo, i da vjerojatno ne želite dugo kuhati, upravo je piletina sjajan izbor za iznenaditi ljude koje volite!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.