Recepti 14. siječnja 2017.

Kremasta piletina s feta sirom iz jednog lonca

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj piletine, feta sira i mediteranskih začina odvest će vas na neko drugo, još ukusnije mjesto

Pelati, piletina, feta sir i tjestenina nikad nisu bili boljeg okusa. Pomiješajte ih i kuhajte u jednom loncu dok ne dobijete fini kremasti umak. Feta sir dat će na slanoći i kremoznosti dok će se tjestenina kuhati u pelatima i vodi. Na taj će način poprimiti više okusa. Kombinaciju dodatno začinite bosiljkom i origanom pa navalite na divan spoj iza kojeg ne ostaje čak ni nered.

Potrebno vam je:

  • 500 g pilećih prsa
  • 200 ml pelata
  • 500 g tjestenine
  • 150 g feta sira
  • 400 ml vrele vode
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Piletinu nasjeckajte na manje komadiće.
  2. Ispecite ih na zagrijanom ulju.
  3. Pospite soli i paprom.
  4. Pecite dok meso nije gotovo sa svih strana, pa dodajte pelate i vodu.
  5. Ubacite tjesteninu i kuhajte oko pet minuta.
  6. Poklopite pa kuhajte još desetak minuta.
  7. Maknite poklopac, dodajte začine, feta sir, promiješajte i pustite da se kuha još pet minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.