gastro postao
Spoj piletine, feta sira i mediteranskih začina odvest će vas na neko drugo, još ukusnije mjesto
Pelati, piletina, feta sir i tjestenina nikad nisu bili boljeg okusa. Pomiješajte ih i kuhajte u jednom loncu dok ne dobijete fini kremasti umak. Feta sir dat će na slanoći i kremoznosti dok će se tjestenina kuhati u pelatima i vodi. Na taj će način poprimiti više okusa. Kombinaciju dodatno začinite bosiljkom i origanom pa navalite na divan spoj iza kojeg ne ostaje čak ni nered.
Potrebno vam je:
- 500 g pilećih prsa
- 200 ml pelata
- 500 g tjestenine
- 150 g feta sira
- 400 ml vrele vode
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica sušenog origana
- 1 žličica sušenog bosiljka
- Sol, papar
Priprema:
- Piletinu nasjeckajte na manje komadiće.
- Ispecite ih na zagrijanom ulju.
- Pospite soli i paprom.
- Pecite dok meso nije gotovo sa svih strana, pa dodajte pelate i vodu.
- Ubacite tjesteninu i kuhajte oko pet minuta.
- Poklopite pa kuhajte još desetak minuta.
- Maknite poklopac, dodajte začine, feta sir, promiješajte i pustite da se kuha još pet minuta.
Dobar tek!