gastro postao
Piletinu marinirajte u jogurtu i češnjaku pa pripremite jednu od brojnih verzija ovog jela
Piletina pripremljena na ovaj način izvrsno će se složiti uz različite priloge. Bez obzira odaberete li rižu, tjesteninu ili pak upakirate komadiće piletine u grillano pecivo i uživate u slasnom burgeru, spoj ovih začina za marinadu od jogurta meso će učiniti savršeno sočnim i mekim. Piletinu poslužite uz zdjelu sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 100 ml jogurta
- 1 limun, korica i sok
- 1 žličica slatke paprike
- 1 žličica soli
- 4 režnja češnjaka
- Piletina, komadi po želji
- Maslinovo ulje
- Papar
Priprema:
- Pomiješajte jogurt, koricu i sok jednog limuna, slatku papriku, sol, protisnuti češnjak, papar i maslinovo ulje.
- Piletinu narežite na manje komade pa je ubacite u smjesu.
- Prekrijte prozirnom folijom pa pustite da stoji oko četiri sata u hladnjaku.
- Na tavi zagrijte malo ulja pa pecite piletinu koju ste najprije lagano obrisali na laganoj vatri oko 20 minuta.
- Kada se meso zapeklo sa svih strana, prebacite ga u posudu za pečenje pa pecite još pola sata na 180 stupnjeva.
Dobar tek!