Gordon Ramsay ima super recept za brzi pileći curry!

Bruna Branco/Unsplash; PA/PIXSELL Chef Gordon Ramsay pravi je stručnjak za curry
U ovom užurbanom vremenu kada nam je svaka minuta važna, i u kuhanju treba znati štedjeti vrijeme. A pravi stručnjak za to je slavni chef Gordon Ramsay koji ovaj pileći curry priprema 15 minuta!
Vidi originalni članak

Kad se u ovom užurbanom tempu života odbijamo odreći domaće, fine hrane rješenje se nameće samo od sebe. Naime, potrebno je u tom slučaju smanjiti vrijeme pripreme i kuhanja jela, a tko ima najbolje savjete za to od slavnih chefova koji itekako dobro znaju kako što prije zgotoviti jelo i u njemu istaknuti što više okusa.

 

slasna grickalica Čips od batata chefa Gordona Ramsayja

 

Uz Ramsayja nauči kuhati brže i bolje

Ovim principom vodi se i slavni chef Gordon Ramsay koji posebno voli pripremati brze verzije poznatih jela koje svima olakšavaju pripremu ručkova i večera, posebno tijekom tjedna

Takav je i njegov recept za pileći curry koji je gotov za samo 15 minuta, a nedavno je emitiran u sklopu treće sezone njegova kulinarskog serijala "Next Level Kitchen".

Brzi pileći curry – recept u 5 koraka

Brzi pileći curry chefa Ramsayja (nazvan "chicken curry in a hurry") sastoji se od začina poput kurkume i klinčića, češnjaka, luka, đumbira… i naravno – piletine. A slavni chef garantira da će ti za pripremu ovog jela trebati maksimalno četvrt sata!

Donosimo recept slavnog chefa, objašnjen korak po korak

  1. Prije nego što počne pripremati jelo, Ramsay prvo stavi kuhati basmati rižu, a maslac nareže na 8 kockica veličine žličice te ga koristi u kasnijim koracima.
  2. Pileća prsa bez kosti nareže na manje komade te marinira u soli, mljevenoj kurkumi, kuminu, korijanderu, garam masali, crnom papru i kajenskoj papričici. Potom sve pomiješa s jogurtom i malo ulja i pusti da odstoji par minuta. Ovaj korak može se odraditi i večer prije pa će okus biti još bogatiji, a tekstura piletine još podatnija.
  3. U međuvremenu počinje raditi na umaku. Na obilnoj količini ulja od koštica grožđa (možeš koristiti i neko drugo ulje koje ti je dostupno) i maslacu poprži mješavinu nasjeckanog luka, kardamoma, klinčića, đumbira, češnjaka i čili papričica.
  4. Kad luk omekša, a začini zamirišu, doda nasjeckani svježi korijander te garam masalu i kurkumu, a potom i vrhnje za kuhanje te pire od rajčice. Kada to zavrije, ubaci u blender da dobije gladak, homogen i baršunast umak.
  5. Ramsay piletinu prvo poprži posebno na maslacu te ju onda dodaje u izblendani umak kojem dodaje komadiće maslaca i naribanu limunovu koricu i posluži s basmati rižom. Sve skupa pospe s još malo svježih listića korijandera.

Pogledaj i video…

 

manje je više Gordonova zelena juha od samo tri sastojka pazi ovo! Kremasta kajgana legendarnog Gordona Ramsayja uspijeva svaki put Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine bizarno, ali slasno Evo što bi Gordon Ramsay odabrao za posljednji obrok

 

Posjeti Gastro.hr