gastro postao
Iskustvo iz Ramsayjeva restorana prenesi u svoj dom!
Ne moraš posjetiti neki od restorana Gordona Ramsayja kako bi uživala u njegovim jelima. Čips od batata, vrlo jednostavno i ukusno predjelo, možeš pripremiti i sama.
Priprema:
- Najprije oguli batat, a potom ga uz pomoć mandoline ili nožića za guljenje nareži na ploškice debljine samo 0.5 mm.
- Čips možeš pržiti u ulju ili peći u pećnici zagrijanoj na 145 stupnjeva.
- Kad postane hrskav, izvadi ga i posoli.
Čips umočite u dip od avokada
Ako želiš replicirati iskustvo iz Ramsayjevog restorana za svoje najbliže, posluži čips uz dip od avokada.
Sastojci:
- dva zrela avokada
- jedna čili papričica
- 25 ml soka od limete
- polovica ljubičastog luka
- 10 g korijandera
- 20 ml maslinovog ulja i sol
Priprema:
- Najprije ubaci čili papričicu u pećnicu i peci 12 minuta na 180 stupnjeva.
- Potom je oguli i sitno nasjeckaj.
- Pomiješaj sok od limete, narezani luk, nasjeckani korijander i sol sa zgnječenim avokadom.
Sve što ti preostaje je umočiti hrskavi čips u pripremljeni dip – baš kao u restoranima Gordona Ramsayja!