Recepti Kruh i pecivo 24. listopada 2025.

Odlični domaći krekeri kojima je teško odoljeti

Kruh i pecivo
10 MIN
15 MIN
8
JEDNOSTAVNO
Domaći krekeri
Domaći krekeri
foto: Maryam Sicard/Unsplash
Za samo 30 minuta pripremi savršeno hrskave domaće krekere

Želiš složiti platu sa sirevima i krekerima? Trebaš nešto za grickati uz hummus? Ne znaš što poslužiti uz chutney od luka? Jednostavni krekeri sa sjemenkama su odgovor na sva tvoja pitanja i želje. 

Ovi odlični domaći krekeri gotovi su za manje od pola sata, a na sobnoj temperaturi mogu stajati čak 3 dana. Naravno, najbolji su kad su friški. Naš recept je u nastavku...

Domaći pereci Možda vas zanima... Mali vodič za pripremu domaćih pereca Recepti

krekeri | Author: Joanna Stołowicz/Unsplash Domaći integralni krekeri foto: Joanna Stołowicz/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći krekeri - osnovni recept
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Glatko brašno 130 g
  • Integralno brašno 70 g
  • Šećer 1 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Voda 120 ml
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.


  2. U jednoj posudi pomiješaj brašno, sol, šećer i papar. Dodaj maslinovo ulje i vodu pa miješaj dok se ne formira kugla. Prebaci na pobrašnjenu podlogu i umijesi glatko tijesto. Pusti da se odmara 10 minuta.


  3. Razvaljaj tijesto na debljinu od 3 mm i izreži krekere duge 7 i široke 2 cm.


  4. Prebaci krekere na pripremljeni lim, premaži ih s malo vode i pospi odabranim sjemenkama ili začinima. 


  5. Peci krekere 10-15 minuta, dok ne poprime zlatnu boju. Kad se u potpunosti ohlade, prebaci ih u posudu s poklopcem.


Za dodatnu teksturu i okus, krekere možeš prije pečenja posuti sezamom, makom i krupnom soli, ali i u tijesto umiješati suncokretove i/ili bučine sjemenke. 
humus s pinjolima Možda vas zanima... Ovaj hummus jede se dok je još topao! Recepti Umak od sira i piva Možda vas zanima... Najukusnija verzija umaka od sira (s pivom) Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.