Svega nekoliko sastojaka bit će dovoljno da zamijesimo dizano tijesto za buhtle. Nakon toga treba ih samo nadjenuti, pustiti da se dižu i - ispeći. Imamo odličan domaći recept!
Slatko dizano tijesto za buhtle slatko je i fino i topi se u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza ili čokolade u srcu ovog kolača.
Donosimo tijednostavan i provjeren recept za buhtle - sastojke sigurno već imaš u svojoj kuhinji!
Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok se kvasac ne aktivira.
Brašno, sol, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio.
Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 30-ak minuta.
Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev.
Zamotati u kuglice i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 20-ak minuta da se dižu.
Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajem, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.
Naravno, punjenje za buhtle može biti i od nekog drugog pekmeza (od marelica, malina, šumskog voća...) ili pak klincima neodoljive Nutelle.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.