Chef Saša Polojac odabrao je dobitnu kombinaciju od koje rastu zazubice - buhtle s nutelom i orasima. Jednostavan recept možete začiniti vama omiljenim punjenjem. Kako Saša kaže: "Punjenje je samo igra u kojoj možete upotrijebiti razne pekmeze, namaze, orahe, sir..."
Dakle izbor je na vama, ali ipak predlažemo da za prvi pokušaj vaše buhtle obogatite okusom domaće nutele i oraha jer smo se i sami uvjerili kako upravo to - sjajno!
Buhtle od nutele i oraha
Sastojci:
- 20 g di-go kvasca
- 100 g maslaca
- 4 g soli
- 50 g šećera
- 1,5 dl mlijeka
- 0,5 dl vode
- 500 g glatkog brašna
- Malo maslaca za premazivanje posude
- Nutela
- Samljeveni orasi
- Šećer u prahu
Priprema:
1. Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.
2. Brašno, sol, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio.
3. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
4. Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev - nutelu i orahe.
5. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta.
6. Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajem, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.