Recepti 23. studenoga 2016.

Nitko ne odbija tople buhtle s nutelom i orasima

Buhtle od čokolade
1/4
Igor Kralj/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za neodoljive buhtle! Koje su ionako uvijek savršene, zar ne?

Chef Saša Polojac odabrao je dobitnu kombinaciju od koje rastu zazubice - buhtle s nutelom i orasima. Jednostavan recept možete začiniti vama omiljenim punjenjem. Kako Saša kaže: "Punjenje je samo igra u kojoj možete upotrijebiti razne pekmeze, namaze, orahe, sir..." 

Dakle izbor je na vama, ali ipak predlažemo da za prvi pokušaj vaše buhtle obogatite okusom domaće nutele i oraha jer smo se i sami uvjerili kako upravo to - sjajno!

Buhtle od nutele i oraha

Sastojci:

  • 20 g di-go kvasca
  • 100 g maslaca
  • 4 g soli
  • 50 g šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 0,5 dl vode
  • 500 g glatkog brašna
  • Malo maslaca za premazivanje posude
  • Nutela
  • Samljeveni orasi
  • Šećer u prahu

Priprema:

1. Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.

2. Brašno, sol, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio.

3. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.

4. Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev - nutelu i orahe.

5. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta.

6. Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajem, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.