gastro postao
U domaću nutellu možete dodati kokosovo ili lješnjakovo ulje
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 100 g lješnjak, sirovi
- 100 g čokolada, mliječna
- 200 g tamna čokolada
- 150 g šećer, u prahu
- 1 dl ulje suncokretovo
- 10 grančica vanilin šećer
- 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Lješnjake posložite na masni papir u tepsiju i stavite u pećnicu na 170 stupnjeva – 15 minuta, Svakih 5 minuta lješnjake promiješajte da se ravnomjerno ispeku. Nakon što su gotovi potrebno ih je ohladiti.
- Pečenim lješnjacima ogulite ljusku (ne brinite ako nisu savršeno oguljeni).
- U mlincu za kavu ili blenderu sameljite lješnjake u što finiju pastu sličnu maslacu ili nekom drugom namazu (oko 3 minute).
- Ukoliko ste lješnjake mljeli u mlincu za kavu prebacite ih u blender, dodajte im šećer u prahu i kratko izmiksajte.
- Tamnu i mliječnu čokoladu isjeckajte na jako sitno i dodajte u blender. Opet izmiksajte.
- Dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje i opet miksajte sve dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu.
- Smjesu stavite u posudu i kuhajte na parnoj kupelji stalno miješajući drvenom kuhačom do željene gustoće.
- Namaz ulijte u suhu zagrijanu teglicu, ostavite da se potpuno ohladi i onda ga zatvorite poklopcem. Naravno, možete ga jesti i odmah dok je topao.
- Čuvajte na hladnom mjestu.