Recepti 13. listopada 2014.

Nutella

Nutella
gastro postao gastro.24sata.hr
U domaću nutellu možete dodati kokosovo ili lješnjakovo ulje

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 100 g lješnjak, sirovi
  • 100 g čokolada, mliječna
  • 200 g tamna čokolada
  • 150 g šećer, u prahu
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 10 grančica vanilin šećer
  • 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Lješnjake posložite na masni papir u tepsiju i stavite u pećnicu na 170 stupnjeva – 15 minuta, Svakih 5 minuta lješnjake promiješajte da se ravnomjerno ispeku. Nakon što su gotovi potrebno ih je ohladiti.
  2. Pečenim lješnjacima ogulite ljusku (ne brinite ako nisu savršeno oguljeni).
  3. U mlincu za kavu ili blenderu sameljite lješnjake u što finiju pastu sličnu maslacu ili nekom drugom namazu (oko 3 minute).
  4. Ukoliko ste lješnjake mljeli u mlincu za kavu prebacite ih u blender, dodajte im šećer u prahu i kratko izmiksajte.
  5. Tamnu i mliječnu čokoladu isjeckajte na jako sitno i dodajte u blender. Opet izmiksajte.
  6. Dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje i opet miksajte sve dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu.
  7. Smjesu stavite u posudu i kuhajte na parnoj kupelji stalno miješajući drvenom kuhačom do željene gustoće.
  8. Namaz ulijte u suhu zagrijanu teglicu, ostavite da se potpuno ohladi i onda ga zatvorite poklopcem. Naravno, možete ga jesti i odmah dok je topao.
  9. Čuvajte na hladnom mjestu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.