Gordon Ramsay juhu od brokule priprema od samo tri sastojka, ne računajući sol i papar. Tajna okusa i boje je, kao što ćete otkriti u nastavku, u postupku pripreme.
Voda od kuhanja se očito nikada ne smije bacati, ni u slučaju tjestenine, a ni brokule. Samo uz vodu od kuhanja i vrhnje s visokim postotkom mliječne masti vaša će juha imati isti okus poput Ramsayjeve.
Pročitajte recept i počastite se kremastom juhom. Po želji ukrasite s nekoliko oraha!
Sastojci:
- 2 kg brokule
- 1,5 l vode
- 120 ml vrhnja (s visokim postotkom mliječne masti)
- 4 žličice soli
- Papar
Priprema:
- Za pripremu koristite samo cvjetove brokule. Nakon što ostalo odstranite, trebalo bi ih ostati otprilike 800 g.
- Zagrijte vodu do vrhnje, posolite je i kuhajte cvjetove otprilike 10 minuta. Ocijedite, ali sačuvajte vodu od kuhanja.
- Stavite cvjetove u tavicu i držite ih na vatri dvije, tri minute kako bi se isušili.
- Izblendajte ih, s kutlačom vode od kuhanja. Povremeno stanite kako bi odstranili komadiće brokule sa stijenki blendera. Pire bi trebao biti gladak i žive boje.
- Pomiješajte ga s još malo vode od kuhanja, procijedite i pričekajte da se ohladi.
- Prije serviranja ga zagrijte do vrenja, ubacite ¾ preostale vode od kuhanja, a potom umiješajte i vrhnje.
Začinite i poslužite!