Recepti Piletina 10. ožujka 2025.

Odličan recept Gordona Ramsayja za brzi pileći curry!

Piletina
15 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
curry, gordon ramsay
Chef Gordon Ramsay pravi je stručnjak za curry
foto: Bruna Branco/Unsplash; PA/PIXSELL
Pravi stručnjak za uštedu vremena prilikom kuhanja je slavni chef Gordon Ramsay koji svoj brzi pileći curry priprema samo 15 minuta! A mi imamo njegov recept!

Kako uštedjeti što više vremena u kuhinji, a postići maksimalno dobre okuse, princip je kojim se u kuhinji vodi i slavni chef Gordon Ramsay. Ovaj slavni Škot posebno voli pripremati brze verzije poznatih jela koje svima olakšavaju pripremu ručkova i večera, posebno tijekom tjedna

 

Takav je i njegov recept za pileći curry koji je gotov za samo 15 minuta, a nedavno je emitiran u sklopu treće sezone njegova kulinarskog serijala "Next Level Kitchen".

curry | Author: Bruna Branco/Unsplash Brzi pileći curry foto: Bruna Branco/Unsplash

Brzi pileći curry – recept u 5 koraka

Brzi pileći curry chefa Ramsayja (nazvan "chicken curry in a hurry") sastoji se od začina poput kurkume i klinčića, češnjaka, luka, đumbira… i naravno – piletine. A slavni chef garantira da će ti za pripremu ovog jela trebati maksimalno četvrt sata!

Donosimo recept slavnog chefa, objašnjen korak po korak

Ne gasi ekran dok kuham

Berzi pileći curry - recept by Gordon Ramsay
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Basmati riža
  • Maslac
  • Pileća prsa
  • Sol
  • Kurkuma
  • Kumin
  • Korijander
  • Garam masala
  • Papar
  • Kajenska papričica
  • Jogurt
  • Suncokretovo ulje
  • Luk
  • Kardamom
  • Klinčić
  • Đumbir - svježi
  • Češnjak
  • Ljuta papričica
  • Vrhnje za kuhanje
  • Koncentrat rajčice
  • Limunova korica
Postupak
  1. Prije nego što počne pripremati jelo, Ramsay prvo stavi kuhati basmati rižu, a maslac nareže na 8 kockica veličine žličice te ga koristi u kasnijim koracima.


  2. Pileća prsa bez kosti nareže na manje komade te marinira u soli, mljevenoj kurkumi, kuminu, korijanderu, garam masali, crnom papru i kajenskoj papričici. Potom sve pomiješa s jogurtom i malo ulja i pusti da odstoji par minuta. Ovaj korak može se odraditi i večer prije pa će okus biti još bogatiji, a tekstura piletine još podatnija.


  3. U međuvremenu počinje raditi na umaku. Na obilnoj količini ulja od koštica grožđa (možeš koristiti i neko drugo ulje koje ti je dostupno) i maslacu poprži mješavinu nasjeckanog luka, kardamoma, klinčića, đumbira, češnjaka i čili papričica.


  4. Kad luk omekša, a začini zamirišu, doda nasjeckani svježi korijander te garam masalu i kurkumu, a potom i vrhnje za kuhanje te pire od rajčice. Kada to zavrije, ubaci u blender da dobije gladak, homogen i baršunast umak.


  5. Ramsay piletinu prvo poprži posebno na maslacu te ju onda dodaje u izblendani umak kojem dodaje komadiće maslaca i naribanu limunovu koricu i posluži s basmati rižom. Sve skupa pospe s još malo svježih listića korijandera.


Pogledaj i video…

 

Ramsay Možda vas zanima... Gordonova zelena juha od samo tri sastojka Recepti Možda vas zanima... Kremasta kajgana legendarnog Gordona Ramsayja Špajza Možda vas zanima... Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine Špajza gordon ramsay Možda vas zanima... Da bira posljednji obrok, Gordon Ramsay odabrao bi... Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.