Goveđi gulaš s povrćem i gljivama

Shutterstock
Vino će istaknuti najbolje sastojke svakog jela, osobito u onima od mesa, a osnovno pravilo je da bude dovoljno kvalitetno i za piće
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1011

Potrebno vam je

  • 1000 g govedina
  • 3 žlica slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 6 režanj češnjak
  • 1.50 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 3 šalica goveđi temeljac
  • 1 žličica majčina dušica
  • 8 kom cherry rajčice
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 450 g gljive miješane, razne
  • sol
  • papar
  • 1 list lovorov list
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Govedinu narežite na kockice pa je sa slaninom popržite u dubokoj zdjeli. Maknite s vatre pa u istoj zdjeli ispirjajte nasjeckani luk i češnjak. Ulijte vino, temeljac, lovorov list, majčinu dušicu, sol i papar. Pustite da krčka nekoliko minuta.
  2. Dodajte govedinu pa pustite da kuha dva sata. Prema potrebi dolijevajte vode. Dodajte narezanu mrkvu, krumpir i rajčice te kuhajte još pola sata. Pred kraj ubacite gljive koje ste prethodno ispirjali u tavi. Prije posluživanja izvadite lovorov list.
Posjeti Gastro.hr