gastro postao
Vino će istaknuti najbolje sastojke svakog jela, osobito u onima od mesa, a osnovno pravilo je da
bude dovoljno kvalitetno i za piće
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1011
Potrebno vam je
- 1000 g govedina
- 3 žlica slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom luk ,crveni
- 6 režanj češnjak
- 1.50 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 3 šalica goveđi temeljac
- 1 žličica majčina dušica
- 8 kom cherry rajčice
- 4 kom mrkva, crvena
- 450 g gljive miješane, razne
- sol
- papar
- 1 list lovorov list
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Govedinu narežite na kockice pa je sa slaninom popržite u dubokoj zdjeli. Maknite s vatre pa u istoj zdjeli ispirjajte nasjeckani luk i češnjak. Ulijte vino, temeljac, lovorov list, majčinu dušicu, sol i papar. Pustite da krčka nekoliko minuta.
- Dodajte govedinu pa pustite da kuha dva sata. Prema potrebi dolijevajte vode. Dodajte narezanu mrkvu, krumpir i rajčice te kuhajte još pola sata. Pred kraj ubacite gljive koje ste prethodno ispirjali u tavi. Prije posluživanja izvadite lovorov list.