Govedina s kestenom

Bilo sa slatkim ili slanim jelima, kesten paše uz svako jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1602

Potrebno vam je

  • 500 g govedina, srednje masna
  • povrće za juhu
  • 100 prema želji ulje suncokretovo
  • 100 g luk ,crveni
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 300 g kesten

Priprema

  1. Kuhajte govedinu kao za juhu. Narežite meso na jednake komade. Na ulju popržite luk, dodajte brašno i papriku pa sve pirjajte. Dodajte juhu ili vodu i pire. Stavite u umak govedinu i kratko prokuhajte.
  2. Zarežite kestene, kuhajte ih oko pet minuta i ogulite. Poslužite kestene s govedinom te ukrasite peršinom i voćem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr