Gozba usred tjedna: Punjena pileća rolada

Thinkstock
Pomiješajte špinat, gljive i sir, zarolajte ih u sočna pileća prsa i navalite na pravu malu gozbu!
Vidi originalni članak

Ovo pravo pileće pečenje ne mora biti rezervirano samo za vikend. Pripremite ga usred tjedna i na najljepši način začinite dan. Spoj špinata, kremaste ricotte i gljiva divno će se složiti s pilećim prsima. Zapecite sve skupa u pećnici pa poslužite uz neki fini umak ili pečeno povrće i zdjelu sezonske salate.

Potrebno vam je:

  • 200 g pilećih prsa
  • 250 g smrznutog špinata
  • 2 žlice maslaca
  • 12 manjih šampinjona
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mala glavica luka
  • 5 žlica ricotte 
  • 3 žlice parmezana
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pileća prsa očistite od kosti pa ih stavite između dvije folije i dobro ih istucite.
  2. Smrznuti špinat odmrznite i dobro ga ocijedite.
  3. Tavu stavite na vatru, otopite maslac, dodajte gljive, luk i češnjak pa pirjajte dok ne omekša.
  4. Začinite soli i paprom.
  5. Ubacite gljive, luk i češnjak u blender.
  6. Usitnite, a zatim pomiješajte sa špinatom.
  7. Smjesi dodajte ricottu, parmezan i muškatni oraščić.
  8. Pomiješajte pa premažite pileća prsa.
  9. Zarolajte ih i stavite na tavu u kojoj ste pirjali luk i gljive.
  10. Zapecite sa svih strana.
  11. Ako je potrebno, pričvrstite čačkalicama.
  12. Na kraju zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta do maksimalno pola sata.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr