gastro postao
Pomiješajte špinat, gljive i sir, zarolajte ih u sočna pileća prsa i navalite na pravu malu gozbu!
Ovo pravo pileće pečenje ne mora biti rezervirano samo za vikend. Pripremite ga usred tjedna i na najljepši način začinite dan. Spoj špinata, kremaste ricotte i gljiva divno će se složiti s pilećim prsima. Zapecite sve skupa u pećnici pa poslužite uz neki fini umak ili pečeno povrće i zdjelu sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 200 g pilećih prsa
- 250 g smrznutog špinata
- 2 žlice maslaca
- 12 manjih šampinjona
- 2 režnja češnjaka
- 1 mala glavica luka
- 5 žlica ricotte
- 3 žlice parmezana
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Pileća prsa očistite od kosti pa ih stavite između dvije folije i dobro ih istucite.
- Smrznuti špinat odmrznite i dobro ga ocijedite.
- Tavu stavite na vatru, otopite maslac, dodajte gljive, luk i češnjak pa pirjajte dok ne omekša.
- Začinite soli i paprom.
- Ubacite gljive, luk i češnjak u blender.
- Usitnite, a zatim pomiješajte sa špinatom.
- Smjesi dodajte ricottu, parmezan i muškatni oraščić.
- Pomiješajte pa premažite pileća prsa.
- Zarolajte ih i stavite na tavu u kojoj ste pirjali luk i gljive.
- Zapecite sa svih strana.
- Ako je potrebno, pričvrstite čačkalicama.
- Na kraju zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta do maksimalno pola sata.
Dobar tek!