Gozba za ručak: Svinjetina s pestom od kelja i oraha

Thinkstock
Odreske začinite potpuno novim okusima i navalite na bogat ručak koji oduševljava
Vidi originalni članak

Sočni svinjski odresci i fini pesto od kelja i oraha činit će sjajan ručak koji će vas osvojiti već na prvu. Mirisi pri pečenju natjerat će vas da postanete još više nestrpljivi. Uz meso možete poslužiti pečeni krumpir, pire krumpir ili čak tjesteninu. Spoj pesta i mesa spojit će se baš sa svime.

Potrebno vam je:

  • 300 g kelja
  • 1 šaka očišćenih oraha
  • 800 g svinjskih odrezaka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • Prstohvat sušenog ružmarina
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Listove kelja operite i odstranite im tvrđi dio.
  2. Posložite ih na papir za pečenje, poprskajte s dvije žlice maslinovog ulja i malo soli.
  3. Stavite ih u pećnicu na 180 stupnjeva na oko pet minuta.
  4. Isto napravite i s orasima, samo ih pecite nešto kraće, oko dvije minute.
  5. Izvadite iz pećnice i dobro ohladite.
  6. Odreske poprskajte sa soli, paprom i ružmarinom.
  7. Zagrijte ulje na tavi pa ih dobro zapecite sa svih strana.
  8. Ubacite ih pećnicu pa pecite dok meso ne bude pečeno na način na koji sami želite.
  9. Izvadite i ostavite da se kratko odmori.
  10. Dok je meso u pećnici, kelj, češnjak i orahe ubacite u blender.
  11. Dodajte papar i limunov sok, malo soli i četiri žlice maslinovog ulja.
  12. Blendajte dok ne dobijete pesto.
  13. Prije posluživanja svakako isprobajte pesto, a ukoliko je potrebno dodatno ga začinite.
  14. Svaki odrezak premažite pestom i poslužite uz omiljeni prilog.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr