Predobra granola s bučinim i lanenim sjemenkama

Natalie Behn/Unsplash Granola s bučinim i lanenim sjemenkama
Uz samo malo truda možeš izbjeći kupovinu granola upitnog sastava i dugoročno uštedjeti novac...
Vidi originalni članak

Domaća je granola u većini slučajeva zdravije i mnogo ukusnije, a dokaz te teze je i jednostavan recept koji uključuje bučine i lanene sjemenke. Osim za doručak, ovu granolu možeš iskoristiti i kao posip za sladoled od vanilije ili je ponijeti na posao za usputno grickanje. 

 

tips & tricks Kako brzo i lako tostirati bučine sjemenke


Preporučujemo da granolu staviš u staklenku s čvrstim poklopcem i čuvaš je na tamnom i suhom. U takvim će uvjetima rok trajanja biti čak 2 tjedna, ako do tada išta preostane. U slast!


 

Granola s bučinim i lanenim sjemenkama

Sastojci:

  • 400 g zobenih pahuljica
  • 50 g oraha 
  • 100 g ekspandirane riže
  • 40 g bučinih sjemenki
  • 40 g sjemenki lana
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • pola čajne žlice cimeta
  • prstohvat soli
  • 170 g meda
  • 50 g ulja 

 

doručak i gablec Muffini za najveće ljubitelje bučinih sjemenki

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva.
  2. Sve suhe sastojke stavi u veliku posudu, prelij ih medom i uljem i dobro promiješaj. 
  3. Lim obloži papirom za pečenje pa rasporedi smjesu u tankom sloju. Peci 15 minuta. Promiješaj i vrati u pećnicu još 10 do 15 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. 
  4. Pusti da se granola hladi na sobnoj temperaturi i ne zaboravi je promiješati svakih pola sata. Premjesti u posudu s poklopcem i uživaj!

 

prava poslastica! Predobre granola pločice s lješnjacima i čokoladom odličan doručak Granola za sve koji vole kakao!

 

Posjeti Gastro.hr