gastro postao
Presočni muffini s bučinim sjemenkama popravit će ti jutro ili težak dan na poslu!
Ovi rustikalni muffini s bučinim sjemenkama odličan su izbor za doručak i gablec, a preporuka je da uz njih serviraš šalicu čaja s medom. Uz bučine sjemenke, bitna stavka je i pire od buče, zbog kojeg će biti sočni, mekani i poprimit će lijepu narančastu boju. Mogu stajati 2 dana na sobnoj temperaturi, ako ih dobro upakiraš u kutiju s poklopcem.
Sastojci su dostatni za pripremu 12 klasičnih muffina, a vrijeme pripreme je sveukupno 45 minuta.
Muffini s bučinim sjemenkama
(12 komada, 45 minuta)
Sastojci:
- 60 g bučinih sjemenki
- 175 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 3/4 žličice pimenta
- 1/2 žličice soli
- 225 g pirea od buče
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jaja (L)
- 6 žlica rastopljenog maslaca
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Po limu obloženom papirom za pečenje rasporedi bučine sjemenke i peci ih otprilike 10 minuta, dok ne poprime smećkastu boju.
- Za to vrijeme u velikoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Dodaj veći dio sjemenki, a 2 žlice sačuvaj za kasnije.
- U drugoj posudi izmiksaj pire od buče, rastopljeni maslac, jaja i šećer. Dodaj suhe sastojke pa dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
- Smjesu raspodijeli u kalup za 12 standardnih muffina i pospi preostalim bučinim sjemenkama.
- Peci 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Izvadi iz pećnice i pusti da odstoje u kalupu još 10-ak minuta, a zatim ih izvadi na rešetku i pričekaj da se ohlade prije serviranja.