Recepti 03. siječnja 2024.

Muffini za najveće ljubitelje bučinih sjemenki

Muffini s bučinim sjemenkama
Muffini s bučinim sjemenkama foto: Priscilla Du Preez/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Presočni muffini s bučinim sjemenkama popravit će ti jutro ili težak dan na poslu!

Ovi rustikalni muffini s bučinim sjemenkama odličan su izbor za doručak i gablec, a preporuka je da uz njih serviraš šalicu čaja s medom. Uz bučine sjemenke, bitna stavka je i pire od buče, zbog kojeg će biti sočni, mekani i poprimit će lijepu narančastu boju. Mogu stajati 2 dana na sobnoj temperaturi, ako ih dobro upakiraš u kutiju s poklopcem. 

 

Muffini s pekan orasima i čokoladom Možda vas zanima... Sočni muffini s pekanima i čokoladom Recepti

 

Sastojci su dostatni za pripremu 12 klasičnih muffina, a vrijeme pripreme je sveukupno 45 minuta

 | Author: Priscilla Du Preez/Unsplash Muffini s bučinim sjemenkama foto: Priscilla Du Preez/Unsplash

Muffini s bučinim sjemenkama

(12 komada, 45 minuta)

Sastojci:

  • 60 g bučinih sjemenki
  • 175 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3/4 žličice pimenta
  • 1/2 žličice soli
  • 225 g pirea od buče
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja (L)
  • 6 žlica rastopljenog maslaca

 

muffini s mandarinama Možda vas zanima... RECEPT DANA Sočni i ukusni muffini s mandarinama Recepti

 

Postupak: 

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Po limu obloženom papirom za pečenje rasporedi bučine sjemenke i peci ih otprilike 10 minuta, dok ne poprime smećkastu boju.
  2. Za to vrijeme u velikoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Dodaj veći dio sjemenki, a 2 žlice sačuvaj za kasnije.
  3. U drugoj posudi izmiksaj pire od buče, rastopljeni maslac, jaja i šećer. Dodaj suhe sastojke pa dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom. 
  4. Smjesu raspodijeli u kalup za 12 standardnih muffina i pospi preostalim bučinim sjemenkama. 
  5. Peci 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Izvadi iz pećnice i pusti da odstoje u kalupu još 10-ak minuta, a zatim ih izvadi na rešetku i pričekaj da se ohlade prije serviranja. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.