Recepti 24. siječnja 2024.

Predobre granola pločice s lješnjacima i čokoladom

Granola pločice s lješnjacima i čokoladom
Granola pločice s lješnjacima i čokoladom foto: Annelies Brouw/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada se zaželiš slatkog, iz hladnjaka izvuci jednu ukusnu granola pločicu s lješnjacima i tamnom čokoladom!

Ako kupovne granola pločice ne zadovoljavaju tvoje kriterije, ili ti jednostavno nisu ukusne, napravi kućnu varijantu s kontroliranim sastojcima.

Ove čoko granola pločice s tostiranim lješnjacima sadrže popriličnu količinu zobenih pahuljica, a slatkoća proizlazi iz datulja i javorovog sirupa. Bogatog su okusa, savršene teksture i, uz male preinake, mogu biti odličan snack i za vegane.

 

granola Možda vas zanima... Prefina domaća granola za ljubitelje kakaa Recepti

 

Dobra je vijest da pločice na sobnoj temperaturi mogu stajati do 5, a u hladnjaku do čak 10 dana. Prije posluživanja u mikrovalnoj pećnici možeš rastopiti još malo tamne čokolade i preliti je preko pločica. U slast!

 | Author: Annelies Brouw/Pexels Granola pločice s lješnjacima i čokoladom foto: Annelies Brouw/Pexels

Granola pločice s lješnjacima i čokoladom

Sastojci:

  • 250 g zobenih pahuljica
  • 150 g lješnjaka
  • 150 g datulja bez koštica
  • 120 g javorovog sirupa
  • 80 g kikiriki maslaca
  • 30 ml kokosovog ulja
  • 40 ml vode
  • 1/4 žličice soli
  • 30 g kakaa u prahu
  • 50 g nasjeckane tamne čokolade

 

Domaća granola Možda vas zanima... Savršena granola sa suhim marelicama Recepti

 

Postupak:

  1. Zobene pahuljice rasporedi po limu obloženom papirom za pečenje pa ih stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 10 minuta protresi lim i vrati ih u pećnicu na još nekoliko minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
  2. Nakon zobenih pahuljica, u pećnicu ubaci lješnjake. Peci ih otprilike 15 minuta pa pričekaj da se malo ohlade. Uz pomoć krpe ili papirnatih ubrusa skini ljuskice.
  3. Samelji datulje, kikiriki maslac, javorov sirup, kokosovo ulje, sol, vodu i tostirane lješnjake u pastu.
  4. Pomiješaj pripremljenu pastu s tostiranim zobenim pahuljicama, kakaom i nasjeckanom čokoladom. 
  5. Četvrtastu keramičku posudu (cca 25 x 25 cm) obloži papirom za pečenje. Prebaci pripremljenu smjesu i zagladi je prstima ili žlicom.
  6. Keramičku posudu obloži plastičnom folijom i stavi pripremljenu smjesu u hladnjak na nekoliko sati. Kad se dobro stisne, tankim je nožem nareži na 8 pločica. 

 

tostirani lješnjaci Možda vas zanima... TOSTIRANJE LJEŠNJAKA: 3 brza i jednostavna koraka Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:33 25. Siječanj 2024.

    odlično