Uvijek smo u potrazi za bojim, intenzivnijim okusima. Pa tako i sada, uoči Božića, kada se možda i nesvjesno natječemo s okolinom tko će pripremiti bolje i ukusnije božićne kolače i keksiće.
Tajna boljeg i intenzivnijeg okusa brojnih božićnih keksića i kolača je u - tostiranju orašastih plodova. Primjerice, tostiranje lješnjaka u tvoju kuhinju donosi izraženije orašaste arome, sjajnu grickalicu i još bolji dodatak slasticama, salatama, ali i slanim jelima.
Koristiti ih možeš u kremama, kao posip, za paniranje, od njih možete pripremiti neodoljivu pastu ili pak ih cijele ubaciti u omiljenu sezonsku salatu. Jednostavno slijedi 3 jednostavna koraka, tostiraj svoje lješnjake u manje od 15 minuta, pa se baci na pripremu omiljenih kolača, ali i slanih jela u kojima tostirani lješnjaci također odlično funkcioniraju.
Upute za tostiranje lješnjaka, korak po korak
Donosimo upute za tostiranje lješnjaka, korak po korak:
- Pećnicu najprije zagrij na 180 stupnjeva. Lješnjake rasporedi po posudi za pečenje tako da svaki ima svoje mjesto. Pazi da se lješnjaci međusobno ne prekrivaju nego da su u 1 sloju.
- Kada se pećnica ugrije, ubaci lješnjake i peci ih 10 minuta, dok u zraku ne osjetiš fini orašasti miris.
- Na kraju, gotove lješnjake umotaj u kuhinjsku krpu i protrljaj da im odstraniš opnu. Odstraniti je možete i trljanjem lješnjaka između dlanova, no taj će ti postupak oduzeti nešto više vremena.
I to je to, jednostavnije ne može. Nakon tostiranja (i guljenja lješnjaka) spremni smo za pripremu omiljenih recepata s lješnjacima!
Za kraj, donosimo ti nekoliko genijalnih recepata s lješnjacima...