Gratinirane školjke

Vili i Loretta Šaina vode obiteljski restoran poznat po morskim delicijama. Ovo je jedan od njihovih recepata.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 624

Potrebno vam je

  • 4 kom kapisanta
  • 40 kom dagnja
  • 32 kom kanestreli
  • krušne mrvice
  • ulje maslinovo
  • 100 g maslac, neslani
  • češnjak
  • 100 g parmezan
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Pažljivo očistite školjke, otvorite i nadjenite smjesom od krušnih mrvica, naribanog parmezana, bijelog vina, usitnjenog češnjaka i omekšanog maslaca.
  2. Pecite u limu za pečenje u prethodno zagrijanoj pećnici na 210°C desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr