Špageti s mesnim okruglicama i feta sirom na grčki

Getty Images
Slasne mesne okruglice pripremite brzinski u pećnici, a zatim im dodajte špagete i uživajte u genijalnom ručku gotovom u sat vremena.
Vidi originalni članak

Okruglice je najprije potrebno zapeći sa svih strana, a zatim ih jednostavno prebaciti u vatrostalnu posudu, dodati im šalšu i dovršiti u pećnici. Koristiti možete istu posudu na štednjaku i u pećnici, samo pripazite da su svi dijelovi posude prikladni i za pećnicu.

 

slasno! Mesne okruglice u kremastom bijelom umaku

 

Okruglice možete poslužiti i uz pire krumpir, palentu ili drugi prilog po želji, a upakirati ih možete i u sendviče.

 

Lidia with a J Mesne okruglice u domaćem umaku od rajčice iz pećnice

 

Potrebno vam je:

  • 400 g špageta
  • 450 g junetine
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • Pola žličice mljevenog cimeta
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 2 šalice domaće šalše
  • 100 g feta sira
  • Maslinovo ulje
  • Svježi origano
  • Svježi peršin
  • Sol, papar


Postupak pripreme:

  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte tjesteninu pa je ocijedite.
  2. Pomiješajte meso, krušne mrvice, origano, sol, cimet, papar i protisnuti češnjak. 
  3. Umiješajte žlicu i pol sitno sjeckanog peršina pa dodajte jaje. Rukama pomiješajte smjesu.
  4. Oblikujte 12 okruglica i stavite ih u posudu. Neka se ohlade u hladnjaku barem pet minuta.
  5. Na zagrijanom ulju u tavi pržite okruglice osam minuta. 
  6. Malo ih ocijedite na kuhinjskom ručniku i stavite u vatrostalnu posudu.
  7. Prelijte ih domaćom ili kupovnom šalšom i pospite feta sirom pa pecite 20 minuta u pećnici na 180°C. 
  8. Pospite ih ostatkom peršina, još malo feta sira i poslužite s tjesteninom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr