Slasne mesne okruglice pripremite brzinski u pećnici, a zatim im dodajte špagete i uživajte u genijalnom ručku gotovom u sat vremena.
Okruglice je najprije potrebno zapeći sa svih strana, a zatim ih jednostavno prebaciti u vatrostalnu posudu, dodati im šalšu i dovršiti u pećnici. Koristiti možete istu posudu na štednjaku i u pećnici, samo pripazite da su svi dijelovi posude prikladni i za pećnicu.
Okruglice možete poslužiti i uz pire krumpir, palentu ili drugi prilog po želji, a upakirati ih možete i u sendviče.
Potrebno vam je:
- 400 g špageta
- 450 g junetine
- 3 žlice krušnih mrvica
- Pola žličice mljevenog cimeta
- 3 režnja češnjaka
- 1 jaje
- 2 šalice domaće šalše
- 100 g feta sira
- Maslinovo ulje
- Svježi origano
- Svježi peršin
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte tjesteninu pa je ocijedite.
- Pomiješajte meso, krušne mrvice, origano, sol, cimet, papar i protisnuti češnjak.
- Umiješajte žlicu i pol sitno sjeckanog peršina pa dodajte jaje. Rukama pomiješajte smjesu.
- Oblikujte 12 okruglica i stavite ih u posudu. Neka se ohlade u hladnjaku barem pet minuta.
- Na zagrijanom ulju u tavi pržite okruglice osam minuta.
- Malo ih ocijedite na kuhinjskom ručniku i stavite u vatrostalnu posudu.
- Prelijte ih domaćom ili kupovnom šalšom i pospite feta sirom pa pecite 20 minuta u pećnici na 180°C.
- Pospite ih ostatkom peršina, još malo feta sira i poslužite s tjesteninom.
Dobar tek!