Grčki souvlaki: Ako volite brdo boja u svom tanjuru...

Thinkstock
Tradicionalni grčki ražnjići popularan su fast food koji možete poslužiti uz grčku salatu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 594

Potrebno vam je

  • 800 g svinjetina, cerdo
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom crvena paprika
  • 4 kom luk ,crveni
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom limun
  • 1 režanj češnjak
  • 1 dl wine makers of croatia bijelo vino
  • 1 mala žlica kania origano
  • ulje, promienna
  • chante sel sol
  • 3 list lovorov list

Priprema

  1. Meso narežite na kocke veličine 3 cm, stavite u posudu i dodajte češnjak narezan na listiće, od 2 do 3 listića lovora koje ste isjeckali na sitno te začinite sa soli, paprom, zalijte vinom i uljem. Meso dobro izmiješajte te pokrijte i stavite da odstoji u frižideru barem 1 sat (iako bi bilo najbolje da odstoji preko noći).
  2. Marinirano meso ocijedite te redajte na štapiće za ražnjić, red mesa, red luka, te red mesa, red paprike rezane na kockice i šampinjone.
  3. Tako pripremljene ražnjiće pecite na grillu i premazujte s marinadom.

Izvor Branko Ognjenović

Posjeti Gastro.hr