Grenadir - jednostavnost u najboljem obliku

Thinkstock
Grenadir, granadir ili granadir marš, kako god nazvali ovo dobro poznato jelo, činjenica jest da će ono zauvijek ostati jedna od najdražih uspomena iz djetinjstva. Tako jednostavno, a tako fino!
Vidi originalni članak

Dobro poznato, sirotinjsko jelo nevjerojatno je jednostavno za pripremiti, a svakim vas novim zalogajem vraća nekoliko godina unatrag. Spoj krumpira i tjestenine, tek malo crvene paprike, sol i papar. Jednostavnije ne može!  Grenadir poslužite uz kiselkastu salatu poput kiselih krastavaca ili kupus salate

Potrebno vam je:

  • 500 g krumpira
  • 250 g tjestenine
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk.
  2. Pirjajte ga na ulju pa dodajte očišćeni krumpir nasjeckan na kockice.
  3. Dodajte malo vode i pirjajte.
  4. Postepeno dodajte malo po malo vode dok krumpir ne omekša.
  5. U drugoj posudi skuhajte tjesteninu.
  6. Kada je gotova, dodajte je krumpiru.
  7. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom.
  8. Kuhajte još kratko, ali pazite da ne postane presuho.
  9. Maknite s vatre pa poslužite uz salatu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr