Gulaš od bundeve

Iskoristite kraljicu jeseni za pripremu jednostavnog i ukusnog jela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 141

Potrebno vam je

  • 50 g leća, suha
  • 1000 g bundeva
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 l povrtni temeljac
  • crvena paprika
  • lovorov list
  • 0.50 dl pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 dl crno vino
  • 600 g rukola
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • limunov sok

Priprema

  1. Leću skuhajte posebno u loncu. Kada je kuhana, isperite ju vodom i ostavite sa strane da se ohladi.
  2. Na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk, dodajte bundevu nasjeckanu na kocke. Začinite sa soli, paprom, mljevenom crvenom paprikom, dodajte češnjak narezan na ploške, dobro promiješajte i lagano zapecite bundevu sa svih strana. Podlijte crnim vinom, dodajte lovorov list i pasiranu rajčicu, a zatim nastavite podlijevati povrtnim temeljcem.
  3. Gulaš kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje oko 20 min.
  4. Rikolu operite, posložite na tanjure, začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom, u sredinu servirajte gulaš od bundeve i posipajte lećom.
Posjeti Gastro.hr