gastro postao
Iskoristite kraljicu jeseni za pripremu jednostavnog i ukusnog jela
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 141
Potrebno vam je
- 50 g leća, suha
- 1000 g bundeva
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 l povrtni temeljac
- crvena paprika
- lovorov list
- 0.50 dl pasirana rajčica (passata)
- 0.50 dl crno vino
- 600 g rukola
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
Priprema
- Leću skuhajte posebno u loncu. Kada je kuhana, isperite ju vodom i ostavite sa strane da se ohladi.
- Na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk, dodajte bundevu nasjeckanu na kocke. Začinite sa soli, paprom, mljevenom crvenom paprikom, dodajte češnjak narezan na ploške, dobro promiješajte i lagano zapecite bundevu sa svih strana. Podlijte crnim vinom, dodajte lovorov list i pasiranu rajčicu, a zatim nastavite podlijevati povrtnim temeljcem.
- Gulaš kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje oko 20 min.
- Rikolu operite, posložite na tanjure, začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom, u sredinu servirajte gulaš od bundeve i posipajte lećom.