Gusta juha od leće s kobasicom

Staro jelo predstavljeno na novi način!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 161

Potrebno vam je

  • 200 g leća, suha
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • lovorov list
  • papar u zrnu
  • panceta
  • 1 kom kobasica (prosjek )
  • 2 kom luk ,bijeli
  • 2 kom mrkva, crvena

Priprema

  1. Očistite leću od nečistoća i neka se namače u vodi dva sata. Sitno narežite luk, a mrkvu naribajte. Pola krumpira naribajte, a pola narežite te propirjajte na maslinovu ulju. Dodajte koru pancete i kobasicu te prelijte čašom vode.
  2. Kuhajte oko 20 minuta. Zatim dodajte leću, još vode i koncentrat rajčice, lovorov list te nekoliko zna papra. Kuhajte dok ne omekša i, prema želji, poslužite s vrhnjem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr