gastro postao
Staro jelo predstavljeno na novi način!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 161
Potrebno vam je
- 200 g leća, suha
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- lovorov list
- papar u zrnu
- panceta
- 1 kom kobasica (prosjek )
- 2 kom luk ,bijeli
- 2 kom mrkva, crvena
Priprema
- Očistite leću od nečistoća i neka se namače u vodi dva sata. Sitno narežite luk, a mrkvu naribajte. Pola krumpira naribajte, a pola narežite te propirjajte na maslinovu ulju. Dodajte koru pancete i kobasicu te prelijte čašom vode.
- Kuhajte oko 20 minuta. Zatim dodajte leću, još vode i koncentrat rajčice, lovorov list te nekoliko zna papra. Kuhajte dok ne omekša i, prema želji, poslužite s vrhnjem.
Izvor Skuhatćute