Gusta juha od škarpine

Dalmatinska juha sa škarpinom i bijelim vinom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 276

Potrebno vam je

  • 600 g škarpina
  • 4 režanj češnjak
  • 1 kom peršin, list
  • 1 kom lovorov list
  • 0.50 dl vino bijelo
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica riža, nepolirana
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U vrelu vodu potopite nekoliko režnjeva češnjaka, stručak peršina, i lovorov list.
  2. Nakon nekoliko minuta kuhanja dodajte škarpine očišćene, oprane, isječene na komade (odbacite glave) i pustite da se kuhaju na laganoj vatri, podlijevajući s bijelim vinom.
  3. Ubacite rižu i kuhajte dok ne omekša, a juha dobro zagusti. Izvadite stručak kuhanog peršina, a ubacite malo svježeg nasjeckanog i pospite maslinovim uljem.
Posjeti Gastro.hr